jueves, 8 de noviembre de 2018

Activitat 8: Ceràmica Grega

CERÀMICA GREGA:

Resultado de imagen de ceramica EL MONSTRUO TRITÓNmanf1999_99_59_seq_001_p

Aquesta ànfora, feta d'argila als anys 530 a.C va ser produida a Àtica, Grècia.
És una ànfora de coll alt, amb doble nansa, i decorada amb dos temes populars de l'època com son: per una cara la lluita d'Heràcles contra Tritó i per l'altre cara l'enfrontament entre dos guerrers. 
En la cara on surt Heràcles i Tritó es pot veure com Heràcles just darrere de Tritó enllaça les seves mans i les seves cames al seu cos per tal de que no s'escapi. 
No s'aprecia exactament com vestia Heràcles, però porta una túnica amb pell de lleó, i una espasa localitzada a l'alçada de la cintura. En canvi, Tritó, té el cabell llarg i barba, amb tron d'home i part inferior d'un gegant peix poblat d'escames. 
Amb la postura del cos de Tritó s'aprecia com intenta escapar d'Heràcles, i per darrera es veuen dofins saltant expresant força intel·ligència. 
Per altre banda, l'altre cara de l'ànfora, mostra dues formes de lluita i eficacia: una grega i una oriental. El grec, vesteix amb un casc de bronze i protectors de cames. Va armat amb una espasa i un gran escut. El guerrer oriental, vesteix amb un gorro puntiagut de pell i un tratje de màniga llarga i pantalons, amb molts decorats. Va armat amb un arc oriental, junt amb una mena d'estoig per guardar les fletxes. L'arc, allunya de la lluita cos a cos, evitant el contacte. 

CERÀMICA DEL MINOTAURE:


Com es pot veure, és un plat de ceràmica on s'hi mostra el Minotaure, fill de Pasifae la dona de Minos de Creta, i d'un toro de color blanc que va enviar Posidó (déu del mar) com a conseqüència de que a Minos l'ofengués, i aquest, per tal venjar-se va fer que Pasifae s'enamorés de l'animal. Amb aquesta unió, va néixer el Minotaure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario