miércoles, 14 de noviembre de 2018

Activitat 9: Egipte

ON ES SITUA EGIPTE?
Egipte, oficialment conegut com la República Àrab d'Egipte, és situat en un estat de l'Àfrica nord-oriental, i la seva capital és el Caire.
Egipte es divideix en dues regions que es separen per el riu Nil: la primera s'anomena el Baix Egipe, i la segona Alt Egipte; i l'envolten els mars Mediterrani (al nord) i Roig (l'est).

CULTURA
Aquets país té una gran riquesa cultural, i en cada ciutat es troben les tradicions i costums que es mantenen des de l'època dels faraons, fa més de 6.000 anys.
Característiques de la cultura:
  • L'escriptura egipcia va ser desenvolupada per tres tipus (escriptura jeroglífica, escriptura hieràtica i escriptura demòtica). 
  • En la pintura, no s'utilitzava la perspectiva i els colors eren plans; en l'art manifestaven els poder dels monarques així com espressar les creences religioses. 
  • Per el que fa la religió, era politeista, és a dir, que adoraven a molts déus (Ra, Osiris i Isis). Els egipcis creien en una vida després de la mort.
  • Els temples eren dedicats als déus. L'Antic Egipte es caracteritzava per l'art i la construcció de les piràmides, tombes monumentals de faraons.  
  • La escultura, es treballava amb marfil, bonze, fusta i pedra. 
  • Es va desenvolupar el teorema de Pitàgores basant-se n les investigacions egicies, les sumes, les restes, les multiplicacions i les divisions. 
Resultado de imagen de donde esta egipto












LES PIRÀMIDES
En l'arquitectura funerària, destaquen les piràmides, que constituteixen la part funamental del conjunt arquitectònic que va destinat als faraons.
Les piràmides eren monuments funeraris contruits a l'Imperi Antic entre el 2575 i el 2134 a.c., i servien per protegir el cos momificat del faraó.  Les tombes, per als egipscis, tenien un significat de poder i era el símbol de la divinitat del faraó, ja que creien que després de la mort, hi havia una altra vida.
  • TIPUS DE PIRÀMIDES:
Hi ha tres tipus de piràmides egípcies:
  1. Escalonada: Són les més antigues i estan formades per molts escalons decreixents. La primera d'elles va ser Dyeser.
  2. Perfecte: Es van començar a construir a principis del segle IV, i representen l'evolució arquitectònica de la piràmide anterior (escalonada). La primera d'elles correspon al faraó Snofru.
  3. Romboidal: És la més semblant a la de veritat, però l'únic canvi, és la seva inclinació a mitja altura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario